Με όψη ανάλαφρη, σαν τον αφρό από τον οποίο γεννιέται, είναι λιγότερο αλμυρή από το αλάτι, πικρή λόγω της αυξημένης ποσότητας μαγνησίου και άρα ιδανική για ωμά ή ψητά φαγητά, ή ακόμη και γλυκά.
Είναι πλούσιο σε όλα τα πολύτιμα για την υγεία ιχνοστοιχεία – μέταλλα που περιέχονται στο θαλασσινό νερό και ιδιαίτερα το Μαγνήσιο (Mg).
Είναι τραγανό με ιδιαίτερη, μοναδική γεύση που το κάνουν ιδανικό για σαλάτες, φρέσκα ή μαγειρεμένα λαχανικά και ψητά.»